Nem csak látszat, valóság: két top 10-es listán is szerepel a Látszatélet

Nem csak látszat, valóság: két top 10-es listán is szerepel a Látszatélet

 
 

Két kulturális portál is az elmúlt évtized legjobb színházi előadásai közé sorolta a Látszatéletet.

Tavaly a KULTer.hu egy egész évtizedet összesítve választotta a 10 legemlékezetesebb független színházi produkciói közé a Látszatéletet:  

“A Proton Színházé egészen más lépték, mint amit a magyar színház általában tud és mer; valami, aminek a szerencsére létező nemzetközi partnerek nélkül esélye se volna itt megvalósulni. A színházi és filmes munkáiban a jelenkori közép-kelet-európai társadalom fájó, gennyes sebeihez nem morfiummal közelítő Mundruczó Kornél megint azt vizsgálja, mi van odalent. Diagnózisával nem tudok vitatkozni: a mélységből kiáltó hangok erőtlenül halnak el és hullanak a semmibe, mert a magasban kiépült rendszer csak azokat hallja meg, akiket meg akar hallani. És ez akkor is így van, ha a feje tetejére áll a világ.”

A Könyves Magazin idei gyűjtése már nem "csak" a függetlenek között válogat, az évtized legfontosabb színházi előadásait szedték össze:

“Két fő oka van annak, hogy ennek az előadásnak a listán a helye. Az egyik Ágh Márton díszlete, (amit a Jupiter holdja című filmben is kiszúrhattunk), és mindaz, amit ez a hihetetlen szcenikai elem tud. Bármennyire is szeretnénk, most nem írjuk le, hogy pontosan mi is történik, viszont a jó hír az, hogy [a Trafó műsorán] mindenki megnézheti a saját szemével. A másik színháztörténeti fontosságú mozzanat pedig az előadás első fél órája, amiben egy óriási kivetítőn, premier plánban láthatjuk a cigányasszonyt játszó Monori Lilit. Ami itt történik, az nem is színészet, az tanítani való varázslat.”  

JÁSZAY TAMÁS és a KULTer TOP 10-es listája >>>

REZEK BORI és a Könyves Magazin évtized TOP 10-e >>>

KÖVETKEZŐ ELŐADÁSOK:

Augusztus 4. 20:00
Augusztus 5. 19:00

Műsor