1 link

 
Trailer
 
 
1 link
Bemutató: 2015 május 25. Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest
Az előadás hossza: 85 perc
2017. október 21. 21:30
Trafó Kortárs Művészetek Háza
1094 Budapest, Liliom utca 41.
2017. október 21. 21:30, Trafó Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, Liliom utca 41.

<jake_smiles> elélveztél te is?
<bianca21> csak megváltozott a testsémám, drága wink
Smilesnak ez tetszik, ez a pengés cinizmus, Bianca úgy adja meg magát, hogy közben magát adja, jó nő, no, bár lehet, hogy férfi.
<jake_smiles> gyere hozzám feleségül
<bianca21> mér mennék?
<jake_smiles> szeretlek
<bianca21> nem is ismersz

 

Unottan évődnek, róják a kötelező kűrt, későre jár, Smilesban felötlik, hogy gyorsan, még ma éjjel össze kellene hozni egy IRL randevút, amelyben szerepelhetne egy mozgólépcső alja, egy gesztenyefás park, egy támlájavesztett pad, avar, még több avar, könny, kapualj, hajnali pára, hirtelen megváltás és két fél unikum, megtehetné. Megtehetné, hogy szép szóval kiédesgeti Biancát a 21 hüvelykes, full HD Synkmaster-ből, de hol, kérdi Smiles, hol találni manapság földszagú kapualjat, és ki venné magának a bátorságot, hogy beleálljon?

Szinopszis

Jake Smiles, a hős online él, öl és szeret.
Jake Smiles, a szerző neve írói álnév, netes nyelven nickname.
1 link, a magyar irodalom első online regénye a közönségtől és a zsűritől egyaránt első díjat nyert a Magvető Kiadó és az Origó 2001-es pályázatán.

 

Bánki Gergely, az előadás rendezője: "Én azt gondoltam, hogy ebben a gémeskutas közegben az igazi interaktív cucchoz még nincs meg a kritikus tömeg: főleg itthon ember nem olvas képernyőn, mindenki printel, mint az őrült, a szerző felolvasóestekre jár, dedikál, az olvasó döglik a kanapén. Néha lapoz. Az esőerdők közben pusztulnak ezerrel… Ez a regény egy családos, művelt, jómódú ember pillanatképe, aki a mindennapok apátiája elől a virtuális világba menekül, és azon keresztül igyekszik megélni a valóságot. Ettől aztán voltaképp az egész egy nagy trip. Erre fogunk ráerősíteni VJ-vel, DJ-vel. Hangjáték, koncert, színház egyvelege lesz. De csak egy jegyet kell rá majd venni."

 
Kritikák

"Igazán lendületes, ötletes és kőkeményen mai produkcióról van szó, ami nagyon is érvényesen beszél az egyre inkább a cybertérbe belevesző világunkról." (Kiss Csaba – prae.hu)

 

"Kompakt, koherens és a világról beszél (főleg a virtuálisról, amely lenyomja az igazit) emberről, családról, magányról, önzésről, szeretetről, csalásról, szóval csupa létező és átélhető dologról." (Stuber Andrea – stuberandrea.hu)

Vendégjátékok

-Pécsi Nemzeti Színház 2016.

Színlap
 
Jake Smiles - Vajdai Vilmos
Látvány
Karcis Gábor
Jelmez
Oláh Tímea
Írta
Jake Smiles
Dramaturg
Veress Anna
Zene
Vranik Krisztián
Sfx live
Erdélyi Gergely Greg
Rendezőasszisztens
Varga Dorka
Rendező
Bánki Gergely
Producer
Büki Dóra
Produkciós vezető
Csató Zsófia
Műszaki vezető
Éltető András
A bemutató időpontjáig nem sikerült a regény jogtulajdonosát megtalálnunk, ezért a szerzői jogdíjat elkülönítetten kezeljük a jogosult jelentkezéséig.
Koproducerek

Trafó Kortárs Művészetek Háza 

Támogatók

KUBIK Coworking, MTK Budapest FC, Umbrella