100. Látszatélet - Egy előadás 7 éve

100. Látszatélet - Egy előadás 7 éve

 
 

Megható, amikor az élet olyan együttállásokkal örvendeztet meg minket, mint amilyen az áprilisi LÁTSZATÉLET előadás lesz! 2016. április 27-én mutattuk be a Trafóban, azóta játszottuk már osztrák, német, francia, orosz, holland, svájci, litván, lengyel, portugál, görög, cseh, olasz, bosnyák, finn, spanyol - és természetesen magyar közönség előtt. Idén április 27-én, napra pontosan 7 évvel a premier után visszatérünk a Trafóba és a 100. előadásunkat ünnepeljük!

A LÁTSZATÉLET hazai premierje után a Bécsi Ünnepi Heteken került sor a világpremierre 2016 májusában. Az előadás még ugyanebben az évben megjárta Oberhausent, Wiesbadent, Drezdát, Berlint és Lille-t. 2017-ben Faust-díjra jelölték Mundruczó Kornélt a darabban végzett kiemelkedő rendezői munkájáért. A díj történetében először került a jelöltek közé nem német színház, jelen esetben egy független magyar társulat produkciója. 2018-ban - az év eleji turnésorozat párizsi állomásán - az 50. előadásunkat tartottuk, egy évvel később Bolognában pedig már a 75. előadással mutatkozott be a nagysikerű produkció az olasz közönség előtt.

Az előadás menetelését a koronavírus szakította meg, meghiúsultak nemcsak a hazai előadások, de a külföldi vendégjátékok is. Így esett, hogy a finnországi Tampere Színházi Fesztiválon csak virtuálisan tudtunk fellépni. A járvány utáni első turné Torinóban valósulhatott meg, reptéri szorongással és maszkviselési előírásokkal fűszerezve... Bár a járvány hatásait ma is érezzük, a 2010-es éveket nem mosta el nyomtalanul a covid: a KULTer.hu egy egész évtizedet összesítve választotta a 10 legemlékezetesebb független színházi produkciói közé a LÁTSZATÉLETet; a Könyves Magazin gyűjtésében pedig - amely már nem "csak" a függetlenek között válogat - az évtized legfontosabb színházi előadásai között szerepel a darab.

2022. talán még a járványnál is súlyosabb, globális horderejű eseményeket hozott: a szomszédos Ukrajnában jelenleg is zajló, civilek millióinak életét fenyegető és végletesen megváltoztató háború folyamatos nyomásként ül a szívünkön. A háborúra telepedő propaganda, az itthoni választások, a kulturális élet következetes ellehetetlenítése színházunk működését közvetlenül is érinti. Örülhetünk, hogy még játszhatunk, és ha nehéz szívvel is, de akarunk örülni: ha másnak nem is, annak mindenképp, hogy a szembeszél ellenére is eljutottunk a 100. LÁTSZATÉLET előadásig. Ünnepeljétek velünk!

JEGYEK >>> 

Műsor